shutterstock_103829969

U heeft een vermoedelijke schimmelnagel. Heel vervelend, want het is ontsierend en erg moeilijk om weer vanaf te komen. Een schimmel wordt vaak onterecht afgedaan als een puur cosmetisch probleem, Maar wist u dat wanneer uw weerstand (immuniteit) ernstig is verminderd een aantal soorten schimmels voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen? Dit kan bijvoorbeeld bij kankerpatiënten, maar ook bij diabetes en reuma voorkomen.Voor uw huisarts zijn er bij nagelschimmels weinig behandelmogelijkheden. Het is of niets doen, of het inzetten van orale antimycotica. Dat laatste wordt door de meeste huisartsen doorgaans niet gedaan.Vaak heeft u al diverse producten gekocht bij apotheek, drogist of pedicure, meestal zonder goed resultaat. Als de middelen bovendien niet goed worden aangebracht is de behandeling zinloos. Goede begeleiding en informatie is daarom essentieel om de resultaten positief te beïnvloeden. Toegang tot schimmeldiagnostiek biedt de nodige zekerheid voor u en voor mij, want een schimmel is met het blote oog niet te zien, je kunt het niet voelen of ruiken en een verkeerd ingezette behandeling kan schadelijk zijn.
Voor mij als Medisch pedicure ligt hier een uitgebreid en effectief zorgtraject. Ik heb de opleiding Schimmeldiagnostiek gevolgd en kan een biopt nemen van de vermoedelijke schimmelnagel. Dit wordt onderzocht door het laboratorium van het UMC St Radboud in Nijmegen.
Daar wordt een PCR (Polymerase chain Reaction) gedaan waarmee de schimmel aangetoond wordt. Is de PCR positief, dan kan er een zorgtraject starten. Als de PCR test negatief is wordt dat nog eens extra bekeken met een Blancophor microscoop. Op deze manier kunt u zeker zijn van een juiste uitslag.Dit is een snelle methode, de volledige uitslag zal doorgaans binnen een week bekend zijn.De kosten van de test vallen onder uw basisverzekering (let op het verplicht eigen risico), mits er toestemming is van uw huisarts.
Indien u geen toestemming aan uw huisarts wenst te vragen, bedragen de kosten € 57,76* (*prijswijzigingen voorbehouden), voor uw eigen rekening.
Naast de onderzoekskosten van het laboratorium, betaald u een tarief van €28,00 aan mij voor het afnemen en verwerken van het biopt. Dit valt niet onder uw verzekering.U wordt professioneel door mij begeleid bij het verzorgen van de schimmelinfectie. Als ik de uitslag krijg, zal ik deze ook terugkoppelen aan uw huisarts en die op de hoogte houden van de resultaten van uw behandeling.
Het kan ook zijn dat er een negatieve uitslag terugkomt. Als de schimmelinfectie wegvalt als oorzaak van uw voetproblemen dan zal ik u doorverwijzen naar uw huisarts zodat u samen uit kunt zoeken wat dan wel de oorzaak van uw voetproblemen is.Als u met mij een zorgtraject aangaat, bestaat dit uit verschillende onderdelen;
Het nemen van het biopt en het laten onderzoeken door laboratorium van het UMC St Radboud in Nijmegen (apart in rekening gebracht)
De voortgang bewaken d.m.v. foto’s
5x behandelen van uw voeten en dun frezen van uw nagels
Een lokaal anti schimmel preparaat voor uw nagels, uw huid en desinfectans voor schoenen en sokken
Het geven van duidelijke adviezen
Thuis behandeling met de Mellinn20 Low-Level-Laser, 7 minuten per dag per nagel

MELLINN20

In mijn praktijk werk ik sinds kort met Mellinn20. Dit is in Nederland een nieuwe techniek waarbij een Low Level laser, pulserende laser uitstralingen combineert met blauw licht energie. Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. In tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low-Level-Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van verhitting. De Low-Level-Laser zet het lichaam aan tot cel vernieuwing waardoor het zelf de schimmel zal opruimen.
Het is pijnvrij (geen warmteontwikkeling)
Gemakkelijk thuis te gebruiken
Veilig
Geen bijwerkingen
Dood effectief de schimmel
Dezelfde techniek wordt door Mellinn  in veel ziekenhuizen al zeer succesvol gebruikt in de strijdt tegen orale mucositis bij kankerpatiënten.Het zorgtraject heeft meestal een duur van 6 maanden. We starten met een intake gesprek en het afnemen van het biopt. Als de uitslag een schimmelinfectie aangeeft, kunnen we beginnen. U krijgt van mij een box mee met daarin alle benodigdheden. We maken een aantal  vervolg afspraken, zodat we de voortgang kunnen bekijken en uw nagels weer dun kunnen frezen. Dit is een volledige behandeling zoals u die van mij gewend bent . U dient gedurende deze periode iedere dag uw voeten te verzorgen met de crème en uw nagels te druppelen om her- infectie te voorkomen. Het laser apparaatje zet u iedere dag op de aangedane nagel(s). De behandeling duurt 7 minuten per nagel. Uw schoenen sprayt u iedere week in met de desinfectiespray. Nadere adviezen en uitleg ontvangt u bij de aanvang van het traject.
Het complete all-in behandeltraject kost € 375,00 te voldoen bij aanvang van de behandeling.
Dit is inclusief de huur van de mellinn20, de 3 producten en 5 pedicurebehandelingen. (excl. biopt)
U kunt er ook voor kiezen om het traject deels gespreid te betalen.U betaald dan voor de huur van de Laser steeds € 1,00 per dag dat u de laser in uw bezit heeft gehad. Steeds te voldoen bij uw volgende behandeling. Bij aanvang dient u wel de producten die uw eigendom worden te betalen. Bij gebruik van 6 maanden bent u ongeveer 8% duurder uit dan het all-in tarief.
U kunt de Mellinn20 ook kopen voor €499,00.
Er geldt een borg voor de huur van de laser, deze bedraagt €100,00 contant te voldoen. Bij correct gebruik en onbeschadigd, ontvangt u dit na afloop van uw behandeling uiteraard retour.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

bordje-medisch-pedicure
cndc-wit-klein
piggy-logo-wit
pinnen-ja-graag-wit
provoet
procert-logo-zonder-tekst-wit-50