De lente staat symbool voor vernieuwing. De natuur komt weer tot leven, de knoppen komen tevoorschijn en de takken krijgen nieuwe tinten groen. Als de temperatuur buiten stijgt, profiteren we van een zon die later ondergaat en krijgen we een voorproefje van de zomer. Tijdens de lente schommelt de lichaamstemperatuur tussen te zweterig en te koud, wat zijn weerslag heeft op de huid.

Die wordt blootgesteld aan koude droge lucht, of aan een hoger vochtgehalte, warmere temperaturen en meer zon.

Om te herstellen van de barre omstandigheden van de winter, en om de huid, de fysiologische en emotionele systemen voor te bereiden op de lente. De behandeling bevordert celvernieuwing, regeneratie en de energie van de huid om zich aan te passen aan de nieuwe warme, maar soms nog kille weersomstandigheden. (Waardoor de huid glans verloren heeft en een doffe teint kreeg.)

De behandeling ondersteunt de nier- en leverfuncties en brengt zuurstof en frisheid om een nieuw begin en nieuwe kansen te omarmen. De peeling geeft verjonging van de huid en laat energie en frisheid terugkeren. De kleuren Smaragd, Groen en Geel ondersteunen de energie gedurende de lente.

Het draineren en ontgiften in deze behandeling, in combinatie met de gebruikte kleuren en technieken, geven het gevoel dat je de ‘reset-knop’ hebt ingedrukt. Je voelt je vernieuwd na de vorige seizoenen van zwaarte en koud weer.

De energie wordt vernieuwd en de huid straalt door de seizoenskleuren.